Wat heb je nodig?
- 3 appels
- 1 rabarber of 1 potje rabarber puree
- krenten
- bruine suiker
- 3 eetlepels suiker
- 125 gram bloem
- 175 gram boter
- slagoom
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. Als je een hele rabarber hebt moet je deze ook zo klein mogelijk snijden. Ik gebruikte van Hak een potje rabarber puree daar hoef je niks mee te doen. Doe de blokjes appel en rabarber in een bakje. Meng hier een handje met krenten doorheen en de bruine suiker. Hoeveel bruine suiker je gebruikt kan je zelf weten. Ik hou van zoet dus heb er flink wat doorheen gegooid.
Nu hoef je alleen nog de crumble te maken. Zet de oven vast aan op 180 graden zodat die warm wordt. Weeg de bloem af en mix dit samen met de boter en suiker door elkaar. Gebruik deeghaken om de boter fijn te maken. Het hoeft geen egaal mengsel te worden, de boter moet alleen klein gemaakt worden. Doe eerst het 'appel rabarber mengsel' in een lage schaal, strooi hier de crumble overheen. Zet het geheel een half uur in de oven tot de laag kruimels licht bruin is geworden.
Als het een half uur in de oven heeft gestaan laat je het even afkoelen door de oven open te zetten. Wij maken altijd verse slagroom dus terwijl de taart afkoelt klop ik de slagroom. De appel rabarber crumble is het lekkerst als je hem warm eet met een beetje slagroom erop.
Liefs,
Daphne
Leuk zeg! en wat is die foto met je kat lief <3 xo
BeantwoordenVerwijderen