zondag 25 januari 2015

Real food, but not really

In de reclame's van Mac Donalds zie je altijd heerlijke hamburgers voorbij komen. Rijk belegd met knapperige sla, een groot broodje en saus die er vanaf druipt. Helaas zien ze er in de werkelijkheid minder aantrekkelijk uit. Hoewel ik de hamburger van de Mac Donalds heerlijk vind, lijkt het alsof de hamburger al 2 dagen geleden is gemaakt. 

Ooit iemand een hamburger zien beleggen met naalden, watjes en een spuit vol ketchup? Nee hé. Dan moet je dit filmpje zeker even bekijken. Dan is het al snel duidelijk hoe een hamburger in de reclame er altijd zo perfect uit ziet. Met veel zorg worden de ingrediënten op elkaar gelegd om de mooiste hamburger te creëren. Het grote verschil is dat deze methode niet word toegepast in de keuken bij de Mac Donalds. Het lijkt erop alsof het in de foodindustrie alleen draait om het verleiden van de consument. Zoals ik namelijk al eerder schreef is echt niet alleen de Mac Donalds goed is het misleiden van consumenten. De verleiding van misleiding is erg groot. 

Vindt jij dat voedsel producenten mogen misleiden? 

Liefs,
Daphne 

2 opmerkingen:

  1. Ben het volkomen met je eens Daphne, de consument is er niet op misleidt te worden, en zeker niet voorgelogen! Mooie blog.

    BeantwoordenVerwijderen