maandag 8 december 2014

Niets is wat het lijkt

Een verpakking waarop heerlijk eten is afgebeeld, je maag begint te knorren, je wilt de verpakking het liefst open scheuren en als je de verpakking dan eindelijk open hebt. Zie je iets wat je niet had verwacht...

Misleidende verpakkingen. Iets waar ik me heel erg aan kan ergeren. Je koopt iets omdat het er op de verpakking lekker uitziet. Als je het dan opent, gooi je het liever in de prullenbak. Toch is het toegestaan om producten te verkopen waarvan de productnaam of afbeelding op de verpakking niet exact lijkt op de inhoud. Als de ingrediëntenlijst met de juiste hoeveelheden maar klopt. Een bedrijf mag dus sap verkopen als 'aardbeiensap' terwijl er eigenlijk meer bosbessen inzitten. Als de juiste percentages maar op het etiket staan (ergens in hele hele kleine lettertjes).


Raar vind ik dat. Het is dus verstandig niet af te gaan op je eerste indruk. Lees niet alleen de grote maar ook de kleine letters op de verpakking en ga niet blindelings af op smakelijk uitziende foto's. Op foto's zie je koeken rijk gevuld met chocolade stukken, soep met heel veel ballen of vis met een heel krokant laagje. Juist door die foto's zijn je verwachtingen hoog en is de teleurstelling des te groter als de inhoud op van alles lijkt behalve op de foto waar je van ging watertanden. Verwacht dus niet teveel en vergeet de kleine lettertjes niet!

Veel reclamemakers maken het product op de foto net even wat mooier als in de realiteit. Ze doen er alles aan om het product er zo lekker mogelijk uit te laten zien. Pundo3000.com fotografeerde 100 producten waar de foto op de verpakking afwijkt van de realiteit. Hieronder een aantal hapjes die er in het echt toch iets minder lekker uit zien.


Liefs,
Daphne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten