vrijdag 5 december 2014

Homemade bananen-kokoscake

Banaan en kokos. Twee ingrediënten die zeker in mijn favoriete lijstje staan. Toen ik het recept tegen kwam op internet was ik dan ook snel verkocht. Dit was de eerste keer dat ik deze cake bakte en hij is zeker voor herhaling vatbaar. Een simpele cake met een tropisch vleugje. 

Wat heb je nodig?
Deze hoeveelheden zijn voor een bakblik van ongeveer 30 cm
  • 300 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 110 gram gemalen kokos
  • 6 eieren
  • 6 bananen
  • 1 mespunt zoutWat moet je doen? 
Als je alles in huis hebt gehaald zorg je dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de juiste hoeveelheid suiker, boter en het kleine beetje zout in een kom en mix dit tot een egaal beslag. Klop de eieren in een aparte kom zodat je deze rustig kunt toevoegen aan het beslag. Voeg ook het zelfrijzend bakmeel en de kokos beetje voor beetje toe. Mix dit beslag ongeveer 5 minuten. 

Na het mixen is het verstandig om de oven vast op 180 graden te zetten. Zo kan deze vast warm worden terwijl je de rest van het beslag klaar maakt. Daarna kun je de 6 bananen in en aparte kom met een vork prakken. Het is niet erg als daar wat grovere stukjes tussen zitten, dat is (vind ik) juist extra lekker! Meng vervolgens de bananen met een spatel door het beslag. Het beslag is nu klaar. 

Vet het bakblik goed in met olie, vergeet vooral de hoekjes niet. Als het blik goed vet is kun je het beslag erin gieten. Bak de cake in het midden van de oven 1 uur en 10 minuten gaar. Om te controleren of de cake echt gaar is, steek je er een satéprikker in. Als de prikker droog is, is de cake gaar. Als je het leuk vind kun je bij het serveren van de cake een beetje poedersuiker erover heen strooien, dan ziet het er net wat leuker uit. 

Het is een simpele, maar heerlijke cake. Bij de rest van het gezin viel die ook goed in de smaak. Het beslag was meer dan in het bakblik paste dus heb ik er maar 2 cakes van gemaakt. Bij het fotograferen van de cake kwam ik erachter dat het eigenlijk best lastig is. Neem ik de foto van boven af, of juist meer van de zijkant? Zet ik iets op de achtergrond of laat ik het geheel rustig? Ik ben nog niet helemaal tevreden met het resultaat, ik zal dus wat vaker moeten gaan oefenen. Als iemand fotografeer tips heeft hoor ik die graag!


Smakelijk!  

Liefs,
Daphne

1 opmerking: