donderdag 1 januari 2015

5 tips voor een champagne kater


Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat je gister een avond hebt gehad om nooit meer te vergeten. Met heel veel oliebollen, vrienden, vuurwerk en champagne. Mocht de champagne van gister iets teveel voor je zijn geweest, waardoor je een flinke kater hebt, heb ik hier een aantal handige tips.


Hoofdpijn, droge mond, misselijk, duizelig en gevoelig voor allerlei prikkels? Dan heb je zeer waarschijnlijk een kater. Door te eten wordt de alcoholopname vertraagd, flink eten dus! Probeer deze tips te lezen (als alle lettertjes bewegen wacht dan nog even) zodat je er sneller van je kater af komt, voorkomen gaat al niet meer.

Tip 1. Drink veel water. Alcohol droogt je uit doordat de je lichaam minder ADH (antidiuretisch hormoon) aanmaakt. Door minder ADH moet je vaak naar de wc en hou je vocht minder lang vast. Zorg dus dat je vandaag de hele dag rondloopt met een flesje water in je hand.

Tip 2. Eet asperges. Uit onderzoek blijkt dat de aminozuren en mineralen uit asperges een kater verminderen. Ze breken giftige stoffen in je levercellen af. Nadeel is dat je eerst een tijdje in de keuken moet staan voordat je ze kan eten en asperges als ontbijt lijkt me niet super lekker.

Tip 3. Eet augurken. Augurken zijn zuur en dat zuur breekt alcohol in je lichaam af. Draai dus snel die pot augurken open.

Tip 4. Eet fruit. Banaan, ananas, appel, druiven of een mandarijn. In fruit zit fructose (suiker dat van naturen al in fruit zit) en dat helpt alcohol afbreken. Daarnaast zit er in fruit vocht en dat is ook goed voor je.

Tip 5. Eet chips. Of andere zoute hapjes. Zout zorgt er namelijk voor dat je vocht vasthoud, en in dit geval is dat juist goed.

Liefs,
Daphne  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten