vrijdag 26 december 2014

Homemade aardbeien cheesecake

Voor het kerstdiner dit jaar maakte ik samen met mijn vriend cheesecake met aardbeien. Iedereen moest een gerecht maken en ik was de gelukkige die het toetje mocht maken. Al snel wist ik dat ik cheesecake wilde maken, maar wat voor een? Uiteindelijk hebben we gekozen voor deze aardbeien cheesecake en gelukkig konden we bij een Turkse winkel nog verse aardbeien kopen (in de winter).  

Wat heb je nodig?
  • 40 gram boter
  • 125 gram Bastogne koeken
  • 350 gram ricotta
  • 350 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eieren 
  • 500 gram aardbeien

Wat moet je doen? 
Je begint met het maken van de bodem. Leg de koekjes in een theedoek en sla ze kapot met iets zoals een grote lepel. Zorg dat de kruimels zo klein mogelijk worden. Zet ondertussen een pan op het vuur met de 40 gram boter. Als de boter helemaal gesmolten is kun je de koek kruimels door de boter mengen tot een geheel. Verdeel het mengel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet de bodem 10 minuten in de oven op 180 graden. 

Klop vervolgens de ricotta en roomkaas met een mixer in een kom tot een glad mengsel. Voeg één voor één de suiker, vanille suiker en eieren toe. Zorg ook weer dat dit een glad mengsel wordt. Schenk het mengsel in de vorm en zet het 1 uur in de oven op 140 graden. 

Het is het lekkerst als je vlak voor het serveren van de cheesecake de topping klaar maakt. Was alle aardbeien en haal de kroontjes er vanaf. De helft van de aardbeien maak je klein in een food processor met vijf schepjes suiker. De rest van de aardbeien snijd je door de helft. Leg de cheesecake op een bord en schenk het aardbeiensap over de cake heen. Verdeel de halve aardbeien over de cake. KLAAR! 

Bij het afkoelen van mijn cheesecake is iets mis gegaan waardoor de cheesecake is gaan breken. Echt super zonde, gelukkig dekten de aardbeien goed en viel het iets minder op. Hierdoor was het wel lastig om nog fatsoenlijke punten te snijden. Gelukkig was de cake heerlijk! 


Liefs,
Daphne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten