zondag 4 januari 2015

Gastblog: Eten van de toekomst

Hoi. Ik ben Sandra. Ik blog over technologie en de invloed van technologie op de samenleving. Daphne vroeg me een Gastblog te schrijven voor haar blog. Want, technologie en voedsel hebben meer gemeen dan je denkt!

Het begint al bij het maken van je voedsel. Zonder de moderne technologie zou iedereen nog op een zelfgemaakt kampvuur het net zelf geschoten wild zwijn bereiden. Nu doe je boodschappen, bewaar je je eten in je koelkast en maak je het later op de avond snel en gemakkelijk klaar op je gasfornuis. Of, voor de luie mensen onder ons, gooi je je magnetronmaaltijd in de magnetron. 

Voor sommige is zelfs het ‘maken’ van de zogenoemde magnetronmaaltijd nog te veel moeite. Boodschappen doen, eten in de magnetron, weer uit de magnetron en dan moet je het ook nog eens opeten. Allemaal verspilde tijd en moeite.

Zo dacht ook een Amerikaanse programmeur. Hij besteedt zijn tijd liever aan programmeren dan aan (het maken van) eten. Daarom bedacht hij Joylent, een poederdrankje dat voldoet aan alle dagelijkste voedingsbehoeften van een menselijk lichaam. In Amerika is het al erg populair en dan voornamelijk onder nerds. Het is immers gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en het belangrijkste, het kost weinig tijd!

Nederland kan natuurlijk niet achterblijven met dit ‘eten van de toekomst’. Daarom kwam Joey van Koningsbruggen met Joylent. De Nederlandse variant van het Amerikaanse poederdrankje. Joylent heeft ongeveer 1000 gebruikers in Nederland. Maar, slechts 10 van deze 1000 mensen gebruiken Joylent iedere dag.

Echt lekker blijkt het niet te zijn. Bovendien is het erg eentonig, het is immers elke dag hetzelfde drankje. Men verwacht daarom ook dat het niet echt een groot succes gaat worden. Mensen hebben behoefte aan variatie. En wat dacht je van het sociale gebeuren? Feest en gezelligheid gaat vaak gepaard met eten. Stel je voor, gezellig met zijn alle aan een Joylent shake op je verjaardagsdiner. Dat is genieten!

(Weten hoe het precies werkt? Kijk dan dit stukje uit Nieuwsuur)

Zelf heb ik het niet geprobeerd. Ik vind het er niet heel uitnodigend uitzien. Boodschappen doen en koken worden ineens een stuk minder erg met dit drankje als alternatief. Durf jij het wel aan? Ik ben benieuwd!

Eet -of drink- smakelijk!

Groetjes,
Sandra

Ps. Neem ook eens een kijkje op op mijn blog 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten